LDDK-20240407-0002

Het eerste warme en zonnige weekend van het jaar perfect voor de Urban Trail Groningen

Zondag 7 april 2024 vond de Urban Trail Groningen plaats. Na een prachtige dag vol zon op zaterdag, werden de deelnemers op zondag beloond met een extra dag mooi weer! De perfecte dag om op ontdekkingstocht door de stad te gaan.

De start en finish was op de welbekende Vismarkt. Hier kon iedereen hun startnummer ophalen, tassen afgeven, het Limited Edition Running Shirt ophalen en Urban Trail-cup bemachtigen. De deelnemers konden genieten van de warming-up onder begeleiding van muziek. Om 09.30 uur werd het eerste startschot gegeven en konden de deelnemers richting de eerste locaties!

Alle deelnemers vertrokken vanaf de Vismarkt richting het Academiegebouw, een ware parel die op deze route niet mocht ontbreken. Al snel kwamen de deelnemers ook aan bij Lagro Ebens en de Rechtbank Noord-Nederland voordat zij richting Doopsgezind Gasthuis en MeetLAB gingen. Deelnemers konden daarna door naar het Stadslyceum waar hen water en muziek te wachten stond.

Na een korte tussenstop bij het Stadslyceum splitsten de routes enkele meters verderop. De deelnemers van de korte route liepen gelijk door naar het Provinciehuis Groningen terwijl deelnemers van de lange route richting het Denksportcentrum Groningen. Tijd om de hersenen even te laten kraken. 

Door vrolijke muziek werden de deelnemers van de lange route ontvangen bij de Witte Zwaan en ook bij Brandweerkazerne Groningen-Sontweg was het een feestje! Het gejuich en geklap van de brandweerlieden, de zwaailichten én de waterpost kregen de deelnemers weer extra energie om verder te gaan, want er stonden nog veel meer toffe locaties op hen te wachten. Langs het Eemskanaal vervolgden zij hun route richting de Oosterpoort en Brouwerij Martinus. Na iets meer dan driekwart van de route kwamen zij de deelnemers van de korte route weer tegen bij het Provinciehuis en liepen ze gezamenlijk naar PALACE Groningen, de Synagoge en de laatste locatie: de A-kerk.

Na een ontdekkingstocht door de stad van 6 km en 11 km kwamen de deelnemers aan bij finish waar iedereen enthousiast werd ontvangen. De welverdiende medaille was weer in de pocket en het bijtanken kon je overlaten aan de heerlijke FULFIL proteïne bar en het Vitamin Well drankje. De organisatie kijkt terug op een prachtige en geslaagde editie van de Urban Trail Groningen. De sfeer was top en de blije hardlopers hebben ons trots gemaakt. Iedereen bedankt voor de deelname en tot ziens bij een volgende Urban Trail!

De eerste selectie sfeerfoto’s staan online in ons fotoalbum op Facebook – blik hier alvast terug op een geslaagde Urban Trail Groningen!

Deel dit bericht

Meer nieuws